Trwa ładowanie...
d4a3a95
25-02-2015 21:06

Zrazy z indyka z kasza jaglaną, grzybami i tymiankiem

Przepis
4.2
(12 głosów)
Oceń:
d4a3a95
Składniki
  • 5oo g piersi z indyka pierś z indyka
  • 200 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 8 sztuk suszonych grzybów
  • 10 sztuk pieczarek
  • 1 posiekana cebula
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 2 posiane ząbki czosnku
  • 1 gałązka świeżego tymianku
  • 1 jajko
  • tłuszcz do smażenia
  • mąka
Przepis

Grzyby namocz w ciepłej wodzie i pozostaw na 15 minut. Odcedź i pokrój w paski - wywar pozostaw.

W garnku przesmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, dodaj grzyby oraz kaszę. Wystudź i przełóż do miski. Dodaj listki tymianku, wbij jajko, dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj farsz.

Mięso pokrój w plastry i rozbij cienko przez folię spożywczą, dopraw do smaku. Na każdy kawałek mięsa nałóż po łyżce przygotowanego farszu i zwiń jak tradycyjne zrazy.

Roladki zepnij wykałaczką, oprósz mąką i obsmaż w rozgrzanym garnku. Pokrojone w ósemki pieczarki również dodaj do garnka i smaż chwilę razem.

Wlej 500 ml bulionu i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień, przykryj garnek i duś zrazy przez 25 minut.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4a3a95
d4a3a95
d4a3a95
Więcej tematów
d4a3a95