Trwa ładowanie...
d40q3kc
19-02-2015 15:32

Czekoladki z marcepanem.

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d40q3kc
Składniki
  • 100 g marcepanu
  • 100 g czekolady (gorzkiej albo mlecznej, wedle preferencji)
  • 12 orzechów lub migdałów
Przepis

1. Z marcepanu wykonujemy 12 kulek, w każdą z nich, do środka wkładamy orzecha albo migdał. Formujemy idealne kulki i układamy na papierze do pieczenia, niezbyt gęsto.

2. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Jeśli chcemy zrobić je perfekcyjnie to temperujemy czekoladę. Czekoladą polewamy każdą kulkę, pozwalamy by ściekła i lekko stężała.

3. Wtedy odwracamy kulki na drugą stronę i polewamy czekoladą. Czekoladki będą mieć nieregularne kształty, ale tak może być jeśli robimy je ręcznie. Obdarowany na pewno doceni naszą pracę, warto go powiadomić o orzechach w środku! ;)

Przepis dodał użytkownik patisonwkuchni

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d40q3kc
d40q3kc
d40q3kc
Więcej tematów
d40q3kc