Trwa ładowanie...
dlkfrwz
17-11-2020 08:25

Śledź w śmietanie

Przepis

Śledź w śmietanie to klasyka gatunku. Doskonały na co dzień i od święta. Oszczędność przypraw pozwoli wydobyć ze śledzi ich prawdziwy, naturalny smak.

dlkfrwz
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 8 płatów śledziowych (matiasów)
  • 350 ml kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • 1 cebula
  • pół pęczka szczypiorku
  • 1 kwaskowate jabłko
Przepis
  • Śledzie wypłucz pod bieżącą wodą, następnie zalej zimną wodą z lodem i odstaw na 20 minut.
  • Cebulę i obrane jabłko pokrój w drobną kosteczkę.
  • Śmietanę wymieszaj z solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • Dodaj do sosu pokrojoną cebulę i jabłko. Dokładnie wymieszaj.
  • Śledzie odcedź i wysusz. Następnie pokrój w mniejsze kawałki i umieść w sosie śmietanowym. Odstaw do lodówki na 30 minut, aby się przegryzły. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Śledź w śmietanie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlkfrwz
dlkfrwz
dlkfrwz
dlkfrwz
Więcej tematów
dlkfrwz