Trwa ładowanie...
d34qarn
01-06-2022 10:07

Glazurowany łosoś z piekarnika. Wyjdzie soczysty i aromatyczny

Przepis

Łosoś należy do ryb, które nie wymagają wymyślnych przypraw czy dodatków. Najlepiej smakuje z grilla lub piekarnika. Mamy dla was przepis na pysznego łososia w azjatyckiej glazurze.

d34qarn
4.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: africa-studio.com (Olga Yastremska and Leonid Yastremskiy)
Składniki

Glazura:

  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypioru lub szczypiorku
  • 1/4 szklanki nisko solonego sosu sojowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pieprz
Przepis
  • Wymieszać wszystkie składniki glazury, polać nią łososia, odstawić na 30 minut.
  • Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C i piec w nim łososia przez 5 minut, następnie obniżyć temperaturę do 170 stopni i dopiec.
  • Podawać z pieczywem i zieleniną.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Glazurowany łosoś z piekarnika. Wyjdzie soczysty i aromatyczny
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d34qarn
d34qarn
d34qarn
d34qarn
Więcej tematów
d34qarn