Trwa ładowanie...
d4amvkx
11-02-2015 16:10

Meksykańska patelnia z nachos

Przepis
3.8
(6 głosów)
Oceń:
d4amvkx
Składniki
  • 500 g mięsa mielonego (wołowego lub wołowo-wieprzowego)
  • olej/oliwa do smażenia
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 opakowanie mieszanki mrożonek z czerwoną fasolą (wykorzystana Nordis Mieszanka Premium)
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżeczki mielonego kminku
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka soku pomidorowego
  • 1 szklanka wody
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • duża paczka nachos (do podania)
Przepis

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Chili siekamy. Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek, paprykę, mieszankę warzyw przez chwile podsmażamy.

Dokładamy koncentrat pomidorowy, mieszamy i chwilę podgrzewamy. Wlewamy wodę, sok pomidorowy, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 7 - 8 minut. Potrawę doprawiamy kminkiem, kolendrą, papryką, sola i pieprzem. Podajemy na patelni razem z nachos.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4amvkx
d4amvkx
d4amvkx
Więcej tematów
d4amvkx