Trwa ładowanie...
d16l9mr
19-01-2015 19:02

Groszek ptysiowy.

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
d16l9mr
Składniki
  • 200 ml wody
  • 150 g mąki
  • 4 małe jajka
  • 60 g masła
  • sól
Przepis

1. Wodę zagotowujemy z masłem i solą. Dodajemy mąkę i mieszamy.2. Ciasto podgrzewamy tak długo, aż będzie odchodziło od łyżki. Studzimy.3. Dodajemy po kolei jajka mieszając z ciastem, do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego (końcówka średnicy ok. 1 cm).4. Włączamy piekarnik i nagrzewamy go do 180 stopni.5. Blachę wykładamy papierem, wyciskamy z rękawa małe groszki zachowując odstępy. Pieczemy około 20 minut, ja lubię jak się pięknie zezłocą.

Przepis dodał użytkownik patisonwkuchni

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d16l9mr
d16l9mr
d16l9mr
Więcej tematów
d16l9mr