Trwa ładowanie...
d3tzem5
14-01-2015 21:52

Bitki z karkówki z cebulą

Przepis

Ten przepis zam już prawie na pamięć, bo bardzo często bitki z cebulą goszczą w mojej kuchni. To danie, nie tylko wygląda bardzo apetycznie, ale także pysznie smakuje! Przekonaj się sam!

d3tzem5
3.7
(32 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 600 g karkówki wieprzowej,
  • 3 średnie cebule,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • 3 ziarna ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 4 łyżki mąki.
Przepis

Karkówkę przekrój wzdłuż na pół, a potem podziel na kotlety. Mięso rozbij tłuczkiem i oprósz mąką. Usmaż na złoty kolor.

Cebule obierz i pokrój w piórka. Następnie przesmaż je w garnku. Wsyp przyprawy. Gdy cebulka zarumieni się, dodaj mąkę i wszystko przysmaż.

Cebule zalej wrzątkiem (600 ml) i dodaj mięso. Duś, aż karkówka będzie miękka. Serwuj z ulubioną kaszą.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Bitki z karkówki z cebulą
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3tzem5
d3tzem5
d3tzem5
d3tzem5
Więcej tematów
d3tzem5