Trwa ładowanie...
d42xgfj
21-05-2008 13:39

Pieczeń z sarny w sosie śmietanowo serowym

Przepis
3.3
(3 głosy)
Oceń:
d42xgfj
Składniki
  • 50 dkg mięsa z udźca sarny lub jelenia, renifera, pokrojone w cienkie plastry
  • 2 łyżki masła
  • 2 obrane i pokrojone cebule
  • 1 łyżka dobrej musztardy
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 3 szklanki mocnego bulionu mięsnego
  • 2 łyżki mąki
  • 2 szklanki śmietany
  • 6 plastrów żółtego sera pokrojonego w kostkę
  • 20 dkg grzybów pokrojonych w plastry
  • 3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka żurawin lub porzeczek
Przepis

W dużym rondlu rozgrzać masło, obrumienić na nim mięso. Gdy mięso się zarumieni dodajemy cebulę i grzyby, dusimy razem 5 minut mieszając, dodajemy sos sojowy, bulion mięsny, żurawiny i musztardę. Dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Śmietanę mieszamy z mąką i serem i dodajemy do rondla, a gdy zacznie lekko wrzeć przyprawiamy solą i pieprzem, podgrzewamy mieszając. Podajemy z brukselką i ziemniakami.

Przepis dodał użytkownik oxid1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d42xgfj
d42xgfj
d42xgfj
Więcej tematów
d42xgfj