wp

Gulasz z indyka pieczonego

Trwa ładowanie...
Zdjęciewww.dziekujebylopyszne.pl
Podziel się
wp

Pieczone gulaszowe mięso z indyka - to nietypowa, ale przepyszna wersja gulaszu z tego rodzaju drobiu. Mięso wyjdzie delikatne i bardzo aromatyczne.

Składniki
  • pół kg mięsa z indyka gulaszowego
  • 2 ostre papryczki
  • liść laurowy
  • pieprz
  • sól
  • olej rzepakowy
  • 2 łyżki masła
  • ziele angielskie
  • litr wody
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
Przepis

Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Czosnek obieramy. Podsmażamy je na wysokiej patelni na oleju do zrumienienia. Dodajemy mięso, smażymy do zarumienienia. Wlewamy wodę, doprawiamy papryczką (wrzuciłam w całości), liściem laurowym, pieprzem, solą, zielem angielskim. Gotujemy 15 minut na sporym ogniu. Następnie całość przekładamy do glinianego naczynia z przykryciem, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 60 minut w 190 stopniach. Pod koniec pieczenia (5 minut przed końcem) zdejmujemy pokrywkę, dodajemy 2 łyżki masła i rumienimy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Zobacz także: ekspresowa sałatka na gorąco

wp
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
wp
wp