Trwa ładowanie...
d1znt9c
18-03-2017 12:19

Gulasz z indyka pieczonego

Przepis

Pieczone gulaszowe mięso z indyka - to nietypowa, ale przepyszna wersja gulaszu z tego rodzaju drobiu. Mięso wyjdzie delikatne i bardzo aromatyczne.

d1znt9c
4.4
(11 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

www.dziekujebylopyszne.pl
Źródło: www.dziekujebylopyszne.pl
Składniki
  • pół kg mięsa z indyka gulaszowego
  • 2 ostre papryczki
  • liść laurowy
  • pieprz
  • sól
  • olej rzepakowy
  • 2 łyżki masła
  • ziele angielskie
  • litr wody
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
Przepis

Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Czosnek obieramy. Podsmażamy je na wysokiej patelni na oleju do zrumienienia. Dodajemy mięso, smażymy do zarumienienia. Wlewamy wodę, doprawiamy papryczką (wrzuciłam w całości), liściem laurowym, pieprzem, solą, zielem angielskim. Gotujemy 15 minut na sporym ogniu. Następnie całość przekładamy do glinianego naczynia z przykryciem, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 60 minut w 190 stopniach. Pod koniec pieczenia (5 minut przed końcem) zdejmujemy pokrywkę, dodajemy 2 łyżki masła i rumienimy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Zobacz także: ekspresowa sałatka na gorąco

Gulasz z indyka pieczonego
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

9
3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1znt9c
d1znt9c
d1znt9c
d1znt9c
Więcej tematów
d1znt9c