Trwa ładowanie...
LifeTube/Jaja w kuchni
grillowanie
28-04-2016 10:21

Grillowane szaszłyki z ogórkiem, miodem i białą kiełbasą

Idealne na majówkowe grillowanie.

d21qlvp
d21qlvp

Majówka zbliża się wielkimi krokami. Dla wielu z nas obowiązkowym punktem w długi weekend jest spotkanie z przyjaciółmi przy grillu. Z tej okazji warto przygotować dania, które zaskoczą naszych gości. Oprócz klasycznych steków, kiełbasy czy burgerów na stole powinny pojawić się szaszłyki. Grillowane szaszłyki można przygotować praktycznie ze wszystkiego. Zobaczcie pomysł na szaszłyki z biała kiełbasą,ogórkiem i miodem.

*Składniki: *
2 szt. kiełbasy
2 szt. kiełbasy białe parzone
3-4 cebule szalotki
2 kiszone ogórki
4 łyżki masła
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego

Przepis:

  1. Kiełbasę, ogórki i cebulę kroimy w talarki o grubości około 1 cm.
  2. Nadziewamy na przemian na patyki do szaszłyków.
  3. Roztapiamy masło, dodajemy miód, sos sojowy. Całość mieszamy i smarujemy szaszłyki.
  4. Pieczemy na rozgrzanym grillu ze wszystkich stron. Od czasu do czasu smarujemy glazurą.
d21qlvp
d21qlvp
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21qlvp
Więcej tematów