zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj

Nietypowe przetwory na zimę

dodane 2012-08-30 (13:49) 3 lata 10 miesięcy 23 dni 18 godzin i 55 minut temu | 3 opinie
Fasolka szparagowa w zalewie

Fasolka szparagowa w zalewie

To doskonały dodatek do zimowych obiadów. I bardzo prosty w przygotowaniu. Potrzebujemy dwa kilogramy fasolki szparagowej, pęczek koperku, łyżkę tymianku, łyżkę gorczycy, sól i wodę. Fasolkę dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i układamy pionowo w słoiczkach. Dodajemy posiekany koperek, tymianek i gorczycę. Następnie gotujemy wodę z solą i wystudzoną zalewamy fasolkę. Dokładnie zamykamy i pasteryzujemy w temp. 80 stop. C około 10 minut.

Polub WP Kuchnia na Facebooku

Oceń
tak 14 56,00%
nie 11 44,00%

Opinie (3)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~kobieta 2015-02-03 (23:31) 1 rok 5 miesięcy 20 dni 9 godzin i 13 minut temu

pasteryzowałam marchewkę ze starego przepisu pani Gumowskiej, ona nadawała nawet sie dla małych dzieci na zupki.Kroiło sie w kostke wrzucało na wrząca wodę, dodawało sie soli mniej i cukier, potem goraca do wyparzonych słoiczków i zakrecało się i do kotła i 35 minut pasteryzować super do sałatek ale jedno jest ale kilka słoiczków nie nadawało sie zapach jakis nie taki jak trzeba. Myslę że odrobina kwasku cytrynowego by sie tu przydała. Robię zielony groszek konserwowany w słoiczkach i taki sam jak ze sklepu super, ta sama woda zalewam w ktorej sie gotował. A fasolka juz nie obgotować ale wywar inny trzeba zrobic bo ten sfermentował mi.

odpowiedz

0
0
~małga 2012-09-06 (14:47) 3 lata 10 miesięcy 17 dni 17 godzin i 57 minut temu

nietypowe ?
To mają być NIETYPOWE przetwory na zimę ??? !

odpowiedz

0
1
~Amarena 2012-09-02 (16:08) 3 lata 10 miesięcy 21 dni 16 godzin i 36 minut temu

Kiepski przepis na
Tak przygotowana fasolka nie nadaje się do przechowywania. Ktoś tu jakąś lipę pisze.

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco


Kuchenne tematy
regulamin
Popularne przepisy
Szarlotka, Barszcz czerwony, Śledzie w oleju, Sałatka, Knedle, Desery, Pierogi, Makowiec, Kurczak, Naleśniki, Sałatka gyros, Blok czekoladowy, Śledzie po kaszubsku, Mięso mielone, Placuszki, Rogaliki, Dania z ziemniaków, sernik na zimno, Śledzie przepisy, Ciasta na zimno