zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj

Nietypowe przetwory na zimę

dodane 2012-08-30 (13:49) 2 lata 1 miesiąc 24 dni 18 godzin i 27 minut temu | 2 opinie
Fasolka szparagowa w zalewie

Fasolka szparagowa w zalewie

To doskonały dodatek do zimowych obiadów. I bardzo prosty w przygotowaniu. Potrzebujemy dwa kilogramy fasolki szparagowej, pęczek koperku, łyżkę tymianku, łyżkę gorczycy, sól i wodę. Fasolkę dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i układamy pionowo w słoiczkach. Dodajemy posiekany koperek, tymianek i gorczycę. Następnie gotujemy wodę z solą i wystudzoną zalewamy fasolkę. Dokładnie zamykamy i pasteryzujemy w temp. 80 stop. C około 10 minut.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku

Oceń
tak 13 54,17%
nie 11 45,83%

Opinie (2)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~małga 2012-09-06 (14:47) 2 lata 1 miesiąc 18 dni 17 godzin i 29 minut temu

nietypowe ?
To mają być NIETYPOWE przetwory na zimę ??? !

odpowiedz

0
1
~Amarena 2012-09-02 (16:08) 2 lata 1 miesiąc 22 dni 16 godzin i 8 minut temu

Kiepski przepis na
Tak przygotowana fasolka nie nadaje się do przechowywania. Ktoś tu jakąś lipę pisze.

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco


Kuchenne tematy
regulamin
Popularne przepisy
Naleśniki, Rogaliki, Sałatka, Dania z ziemniaków, Barszcz czerwony, sernik na zimno, Ciasta na zimno, Śledzie po kaszubsku, Mięso mielone, Desery, Knedle, Śledzie przepisy, Placuszki, Sałatka gyros, Kurczak, Blok czekoladowy, Makowiec, Pierogi, Śledzie w oleju, Szarlotka