zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj

Nietypowe przetwory na zimę

dodane 2012-08-30 (13:49) 1 rok 7 miesięcy 25 dni 3 godziny i 52 minuty temu | 2 opinie
Fasolka szparagowa w zalewie

Fasolka szparagowa w zalewie

To doskonały dodatek do zimowych obiadów. I bardzo prosty w przygotowaniu. Potrzebujemy dwa kilogramy fasolki szparagowej, pęczek koperku, łyżkę tymianku, łyżkę gorczycy, sól i wodę. Fasolkę dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i układamy pionowo w słoiczkach. Dodajemy posiekany koperek, tymianek i gorczycę. Następnie gotujemy wodę z solą i wystudzoną zalewamy fasolkę. Dokładnie zamykamy i pasteryzujemy w temp. 80 stop. C około 10 minut.

Oceń
tak 11 55,00%
nie 9 45,00%

Opinie (2)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~małga 2012-09-06 (14:47) 1 rok 7 miesięcy 18 dni 2 godziny i 54 minuty temu

nietypowe ?
To mają być NIETYPOWE przetwory na zimę ??? !

odpowiedz

0
1
~Amarena 2012-09-02 (16:08) 1 rok 7 miesięcy 22 dni 1 godzinę i 33 minuty temu

Kiepski przepis na
Tak przygotowana fasolka nie nadaje się do przechowywania. Ktoś tu jakąś lipę pisze.

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco


Kuchenne tematy
regulamin
Popularne przepisy
Pierogi, Mięso mielone, Sałatka gyros, Rogaliki, Sałatka, Dania z ziemniaków, Desery, Barszcz czerwony, Ciasta na zimno, Szarlotka, Śledzie po kaszubsku, Blok czekoladowy, sernik na zimno, Knedle, Śledzie przepisy, Kurczak, Naleśniki, Śledzie w oleju, Placuszki, Makowiec