zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj

Nietypowe przetwory na zimę

dodane 2012-08-30 (13:49) 2 lata 1 miesiąc 24 dni 20 godzin i 52 minuty temu | 2 opinie
Bakłażany na ostro

Bakłażany na ostro

To bardzo ekstrawagancka potrawa, ale każdy gość będzie zachwycony, gdy coś takiego dostanie na talerzu w środku zimy. Kroimy w plastry kilka bakłażanów (około kilograma). Smażymy je na oliwie około 10 minut i przekładamy do miski, skrapiając sokiem z cytryny. Na pozostałej oliwie smażymy posiekane trzy ząbki czosnku, mały kawałek imbiru i ostrą papryczkę. Dodajemy do bakłażanów, solimy i posypujemy łyżką ziaren gorczycy. Wystudzone bakłażany przekładamy do małych słoiczków i zalewamy oliwą.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku

Oceń
tak 13 54,17%
nie 11 45,83%

Opinie (2)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~małga 2012-09-06 (14:47) 2 lata 1 miesiąc 18 dni 19 godzin i 54 minuty temu

nietypowe ?
To mają być NIETYPOWE przetwory na zimę ??? !

odpowiedz

0
1
~Amarena 2012-09-02 (16:08) 2 lata 1 miesiąc 22 dni 18 godzin i 33 minuty temu

Kiepski przepis na
Tak przygotowana fasolka nie nadaje się do przechowywania. Ktoś tu jakąś lipę pisze.

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco


Kuchenne tematy
regulamin
Popularne przepisy
Mięso mielone, Śledzie w oleju, Szarlotka, Barszcz czerwony, Pierogi, sernik na zimno, Desery, Naleśniki, Sałatka gyros, Makowiec, Ciasta na zimno, Blok czekoladowy, Śledzie przepisy, Sałatka, Knedle, Rogaliki, Dania z ziemniaków, Kurczak, Placuszki, Śledzie po kaszubsku