zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj

Nietypowe przetwory na zimę

dodane 2012-08-30 (13:49) 2 lata 18 dni 19 godzin i 50 minut temu | 2 opinie
Bakłażany na ostro

Bakłażany na ostro

To bardzo ekstrawagancka potrawa, ale każdy gość będzie zachwycony, gdy coś takiego dostanie na talerzu w środku zimy. Kroimy w plastry kilka bakłażanów (około kilograma). Smażymy je na oliwie około 10 minut i przekładamy do miski, skrapiając sokiem z cytryny. Na pozostałej oliwie smażymy posiekane trzy ząbki czosnku, mały kawałek imbiru i ostrą papryczkę. Dodajemy do bakłażanów, solimy i posypujemy łyżką ziaren gorczycy. Wystudzone bakłażany przekładamy do małych słoiczków i zalewamy oliwą.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku

Oceń
tak 12 52,17%
nie 11 47,83%

Opinie (2)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~małga 2012-09-06 (14:47) 2 lata 11 dni 18 godzin i 52 minuty temu

nietypowe ?
To mają być NIETYPOWE przetwory na zimę ??? !

odpowiedz

0
1
~Amarena 2012-09-02 (16:08) 2 lata 15 dni 17 godzin i 31 minut temu

Kiepski przepis na
Tak przygotowana fasolka nie nadaje się do przechowywania. Ktoś tu jakąś lipę pisze.

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco


Kuchenne tematy
regulamin
Popularne przepisy
Placuszki, Pierogi, Blok czekoladowy, Desery, Śledzie przepisy, Knedle, Sałatka, Sałatka gyros, Mięso mielone, Rogaliki, Kurczak, Dania z ziemniaków, Ciasta na zimno, Barszcz czerwony, sernik na zimno, Makowiec, Szarlotka, Naleśniki, Śledzie po kaszubsku, Śledzie w oleju