zaloguj | rejestruj
w przepisach
w przepisach
w całym serwisie

Podaj składniki, jakie masz w lodówce:

usuń
usuń
usuń
+ kolejny składnik anuluj

Nietypowe przetwory na zimę

dodane 2012-08-30 (13:49) 1 rok 11 miesięcy 1 dzień 19 godzin i 57 minut temu | 2 opinie
Bakłażany na ostro

Bakłażany na ostro

To bardzo ekstrawagancka potrawa, ale każdy gość będzie zachwycony, gdy coś takiego dostanie na talerzu w środku zimy. Kroimy w plastry kilka bakłażanów (około kilograma). Smażymy je na oliwie około 10 minut i przekładamy do miski, skrapiając sokiem z cytryny. Na pozostałej oliwie smażymy posiekane trzy ząbki czosnku, mały kawałek imbiru i ostrą papryczkę. Dodajemy do bakłażanów, solimy i posypujemy łyżką ziaren gorczycy. Wystudzone bakłażany przekładamy do małych słoiczków i zalewamy oliwą.

Polub kuchnia.wp.pl na Facebooku

Oceń
tak 11 55,00%
nie 9 45,00%

Opinie (2)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

0
0
~małga 2012-09-06 (14:47) 1 rok 10 miesięcy 25 dni 18 godzin i 59 minut temu

nietypowe ?
To mają być NIETYPOWE przetwory na zimę ??? !

odpowiedz

0
1
~Amarena 2012-09-02 (16:08) 1 rok 10 miesięcy 29 dni 17 godzin i 38 minut temu

Kiepski przepis na
Tak przygotowana fasolka nie nadaje się do przechowywania. Ktoś tu jakąś lipę pisze.

odpowiedz

Bądź z nami na bieżąco


Kuchenne tematy
regulamin
Popularne przepisy
Placuszki, Śledzie po kaszubsku, Kurczak, Szarlotka, Desery, Blok czekoladowy, Ciasta na zimno, Śledzie przepisy, Mięso mielone, Dania z ziemniaków, Pierogi, sernik na zimno, Makowiec, Rogaliki, Barszcz czerwony, Sałatka, Naleśniki, Sałatka gyros, Śledzie w oleju, Knedle