Trwa ładowanie...
d3pnqqv
08-05-2008 10:10

ciasto

Przepis
4.0
(5 głosów)
Oceń:
d3pnqqv
Składniki
  • BISZKOPT
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 8 jajek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • KREM
  • 1/2 litra mleka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki budyniu śmietankowego
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 1 masło extra
    • truskawki
  • 3 galaretki truskawkowe
Przepis

Przepis na biszkopt: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę. Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.
Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.

Uwaga! 3 galaretki truskawkowe na 1 litr wody.

Przepis dodał użytkownik joannagitara

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3pnqqv
d3pnqqv
d3pnqqv
Więcej tematów
d3pnqqv