wp
Buraczane kopytka z masłem szałwiowym

Buraczane kopytka z masłem szałwiowym

Buraki to niewątpliwie skarbnica witamin i minerałów. Swoje lecznicze właściwości zawdzięczają antocyjanom, barwnikom, które wzmacniają naszą odporność, zapobiegają występowaniu nowotworów oraz starzeniu. Ich właściwości zasadotwórcze przywracają równowagę w żołądku. Sok z buraków chroni przed katarem, uwalnia od zgagi i obniża ciśnienie krwi.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie

Buraki to niewątpliwie skarbnica witamin i minerałów. Swoje lecznicze właściwości zawdzięczają antocyjanom, barwnikom, które wzmacniają naszą odporność, zapobiegają występowaniu nowotworów oraz starzeniu. Ich właściwości zasadotwórcze przywracają równowagę w żołądku. Sok z buraków chroni przed katarem, uwalnia od zgagi i obniża ciśnienie krwi.

wp

Jeśli nie przepadacie jednak za smakiem buraka w standardowej postaci, warto przemycić go do ulubionych potraw. Ciekawą propozycją będą kopytka z buraków. Ich przygotowanie jest dziecinnie proste. Do klasycznej masy na kopytka wystarczy dodać puree z buraków, a potem zagnieść ciasto.

Kopytka w głębokim, różowym kolorze z pewnością zaskoczą gości przyzwyczajonych do standardowego, kremowego koloru. Doskonale smakują polane masłem szałwiowym.

**Burak – najmodniejsze warzywo **

**Krem buraczany **

wp

**Kulinarne wariacje na temat klusek **

Polub WP Kuchnia
wp
wp
wp
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.