wp
Beza z daktylami i orzechami włoskimi

Beza z daktylami i orzechami włoskimi

Kto choć raz próbował upiec bezę, ten wie, że nie jest to najłatwiejsze zadanie. Daria Kuczwalska oraz Amelia Gardaś, uczestniczki programu "MasterChef Junior" zaprezentowały w kuchni "Dzień Dobry TVN" przepis na ten deser. Młode szefowe kuchni przygotowały też sushi burgera oraz polędwicę wołową po burgundzku. Zobaczcie przepis na tort bezowy z bakaliami
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie

Kto choć raz próbował upiec bezę, ten wie, że nie jest to najłatwiejsze zadanie. Daria Kuczwalska oraz Amelia Gardaś, uczestniczki programu "MasterChef Junior" zaprezentowały w kuchni "Dzień Dobry TVN" przepis na ten deser . Młode szefowe kuchni przygotowały też sushi burgera oraz polędwicę wołową po burgundzku. Zobaczcie przepis na tort bezowy z bakaliami.

wp

Składniki:
4 białka
szczypta soli
200 g cukru
1/2 łyżeczki soku z cytryny
200 g śmietanki 30 proc.
2 łyżki mascarpone
2 łyżki kajmaku
daktyle
orzechy włoskie
gorzkie kakao

Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Formujemy dwa blaty bezowe. Pieczemy 5 min. w 180 st. C, potem 90 min. w 140 st. C. Ubijamy śmietankę i dodajemy serek i kajmak. Wsypujemy posiekane daktyle i orzechy włoskie. Bezę przekładamy kremem, dekorujemy kakao i bakaliami.

Tort bezowy z marakują

Obiad z ciastem francuskim w roli głównej

wp

Botwina i boćwina - smakołyki liści buraka

Trwa ładowanie
.
.
.
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Podziel się na Facebooku
wp
wp
wp