Trwa ładowanie...

Beza z daktylami i orzechami włoskimi

Kto choć raz próbował upiec bezę, ten wie, że nie jest to najłatwiejsze zadanie. Daria Kuczwalska oraz Amelia Gardaś, uczestniczki programu "MasterChef Junior" zaprezentowały w kuchni "Dzień Dobry TVN" przepis na ten deser. Młode szefowe kuchni przygotowały też sushi burgera oraz polędwicę wołową po burgundzku. Zobaczcie przepis na tort bezowy z bakaliami

d1z3ut1
d1z3ut1

Kto choć raz próbował upiec bezę, ten wie, że nie jest to najłatwiejsze zadanie. Daria Kuczwalska oraz Amelia Gardaś, uczestniczki programu "MasterChef Junior" zaprezentowały w kuchni "Dzień Dobry TVN" przepis na ten deser. Młode szefowe kuchni przygotowały też sushi burgera oraz polędwicę wołową po burgundzku. Zobaczcie przepis na tort bezowy z bakaliami.

Składniki:
4 białka
szczypta soli
200 g cukru
1/2 łyżeczki soku z cytryny
200 g śmietanki 30 proc.
2 łyżki mascarpone
2 łyżki kajmaku
daktyle
orzechy włoskie
gorzkie kakao

Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Formujemy dwa blaty bezowe. Pieczemy 5 min. w 180 st. C, potem 90 min. w 140 st. C. Ubijamy śmietankę i dodajemy serek i kajmak. Wsypujemy posiekane daktyle i orzechy włoskie. Bezę przekładamy kremem, dekorujemy kakao i bakaliami.

d1z3ut1
d1z3ut1
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1z3ut1
Więcej tematów