Trwa ładowanie...
dpgkzud
14-03-2017 17:43

Kotlety mielone z oscypkiem

Przepis

Kotlety mielone to klasyk na polski obiad. Marzena, autorka bloga "Kulinarna Maniusia", poleca przygotowanie ich z dodatkiem oscypka. Ser wewnątrz otoczony mięsem pod wpływem smażenia smacznie się rozpuści i urozmaici danie.

dpgkzud
3.6
(21 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

www.kulinarnamaniusia.pl
Źródło: www.kulinarnamaniusia.pl
Składniki
  • 400 g mięsa mielonego drobiowego
  • 300 g mięsa mielonego z szynki
  • sól, pieprz
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki maślanki
  • 4 małe oscypki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • olej rzepakowy do smażenia
Przepis

Mięso przełożyć do miski i przyprawić solą, pieprzem. Dodać wyciśnięte ząbki czosnku. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć ją na patelni, dodać do mięsa. Następnie wbić jajko i dodać bułkę tartą, wymieszać wszystko, aż składniki się dobrze połączą, na koniec dodać 2 łyżki maślanki i ponownie wymieszać.

Oscypka pokroić w kostkę. Z mięsa uformować kulki i do środka każdej z nich włożyć kawałek oscypka, zawinąć i uformować kotlety. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety na średnim ogniu na rumiano z dwóch stron.

Tak przygotowane kotlety mielone z oscypkiem w środku podawać z ulubioną surówką, ziemniakami lub ryżem. Sprawdzą się także jako dodatek na kanapki.
Zobacz także: doskonały kurczak pieczony z ziemniakami

Kotlety mielone z oscypkiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

57
8

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dpgkzud
dpgkzud
dpgkzud
dpgkzud
Więcej tematów
dpgkzud